Complete nieuwe installatie

In 2018 zijn we gestart met een uniek en uitdagend project, namelijk het verwarmen van een zwembad op houtpellets. Zowel verwarming, warmwatervoorziening en zwembadwater worden door 8 Solarfocus pelletketels van 70 kW in cascade verwarmd. Door gebruik te maken van een cascade opstelling is de installatie zeer bedrijfszeker en heeft u altijd het beste rendement. De prefab bouw van deze enorme installatie heeft plaats gevonden in de werkplaats van Biomassatechniek. Na ongeveer een half jaar was de totale installatie klaar voor gebruik en is deze 15 ton wegende container in z’n geheel d.m.v. een kraan bij het Berghuizerbad geplaatst. Vervolgens is het leidingtraject naar binnen gebracht in de technische ruimte en aangesloten op de bestaande installatie. Alle pelletketels zijn voorzien van automatische reiniging en as afvoer. Naast de container/installatie is een silo geplaatst met een inhoud van 43 ton houtpellets. De houtpellets worden aangeleverd in bulk. Door middel van een zuigturbine in de ketel worden deze houtpellets naar binnen gezogen. Dankzij de SDE subsidies en het volledig gasloos zijn betekend dit een enorme besparing op de energiekosten voor het Berghuizerbad.

Producten die zijn gebruikt

8 x Solarfocus Pellettop 70

De pelletketels pellettop 49 en 70 zijn speciaal ontwikkeld voor commerciële toepassingen. Met de mogelijkheid van een cascaderegeling tot 420 kW is de pellettop ook geschikt voor meergezinswoningen, appartementen en voor het gebruik in bedrijven. In de zomer of tijdens de overgang van winter naar zomer, wanneer slechts een deel van het totale vermogen nodig is zorgt bijvoorbeeld een enkele pellettop 70 voor de totale energiebehoefte. De overige ketels blijven koud. Deze hogere efficiëntie in vergelijking tot grote ketels helpt u brandstof te besparen!

Pelletkorrels

Palletkorrels

Alles eenvoudig via de app

Intelligente regeling met de MySOLARFOCUS app via uw smartphone of tablet. Deze is eenvoudig op afstand te bedienen en u kunt individuele instellingen maken voor uw verwarmingssysteem.